07.06.2009, 02:15
|
 |
Junior Member
|
|
Postów w giełdzie: 8
|
|
[RS] Vicky Cristina Barcelona OST - 2008
Vicky Cristina Barcelona OST [2008]
Informacje:
Format: mp3
Kompresja: VBR
Rozmiar: 68,2 MB
Data wydania: 12-08-2008
Opis:
Cytat:
Ścieżka dźwiękowa "Vicky Cristina Barcelona" to wspaniała kompilacja przygotowana przez samego Woodego Allena; idealnie oddaje namiętny, romantyczny, a jednocześnie pełen humoru nastrój filmu.
Nie jest niespodzianką, że większość ścieżki dźwiękowej do "Vicky Cristina Barcelona" wypełniają utrzymane w hiszpańskim klimacie, instrumentalne utwory wykonane na gitarze klasycznej. Legendarny gitarzysta flamenco Juan Serrano, którego kariera trwa nieustannie od 60 lat, dostarczył na płytę dwie zawiłe kompozycje "Gorrion" i "Entre Olas". Nie można zapomnieć o innych gwiazdach obecnych na ścieżce dźwiękowej. Płytę otwiera kompozycja "Entre Dos Aguas" w wykonaniu wirtuoza flamenco Paco De Lucia, a w utworze "Granada" słyszymy cenionego, hiszpańskiego gitarzystę Emilio De Benito.
"Wiedziałem, w "Vicky Cristina Barcelona" musi być hiszpańska muzyka, ale nie miałem na jej temat wiedzy. Zacząłem poszukiwania, wybrałem kilka utworów tu, kilka tam i łącząc w całość kompozycje artystów znanych i nieznanych, stworzyłem jeden z najlepszych soundtracków do moich filmów. Jest to eklektyczna mieszanka muzyki, oddająca klimat Hiszpanii, a z pewnością Barcelony - takiej, jaką pokazałem w mym filmie" - opowiada Woody Allen.
Film "Vicky Cristina Barcelona" był największym wydarzeniem ubiegłorocznego festiwalu w Cannes, został entuzjastycznie przyjęty przez krytykę i publiczność. Film został obsypany nagrodami na wielu festiwalach filmowych (m.in. Złoty Glob, BAFTA, Satelite). Za kreację w tym filmie, Penelope Cruz została uhonorowana Oscarem oraz wieloma innymi prestiżowym nagrodami.
|
Utwory: - Barcelona - Giulia Y Los Tellarini
- Gorrion - Juan Serrano
- Entre Dos Aguas - Paco De Lucia
- El Noi De La Mare - Jean-felix Lalanne, Muriel Anderson
- Granada - Emilio De Benito
- La Ley Del Retiro - Giulia Y Los Tellarini
- When I Was A Boy - Biel Ballester Trio, Graci Pedro, Leo Hipaucha
- Big Brother - The Stephane Wrembel Trio
- Asturias - Juan Quesada
- Your Shining Eyes - Biel Ballester Trio, Graci Pedro, Leo Hipaucha
- Entre Olas - Juan Serrano
Kod:
http://rapidshare.com/files/241643264/Vicky_Cristina_Barcelona_Soundtrack__2008_.rar
|