Może mam małe doświadczenie, bo palę e-papierosy dopiero 2 tygodnie (może i aż). Rzuciłem normalne palenie z dnia na dzień, dostałem go w prezencie i wcale nie byłem nastawiony do rzucana palenia od już. Kiedyś próbowałem różnych sposobów - plastry, gumy, nic nie pomagało. Osobiście polecam każdemu bo można naprawdę bez większej męczarni rzucić palenie śmierdzieli. I co jeszcze mogę polecić to nie oszczędzajcie na sprzęcie bo to i tak się zwróci w perspektywie czasu nie mówiąc już o zdrowiu, warto zainwestować. Pierwszy, którego paliłem (całe 3 dni) był z niższej półki i poszedł do kosza, później kupiłem 2 droższe i nie narzekam. Ważne żeby dobrze dymił i najlepiej kupić go w jakimś stacjonarnym sklepie (w większych miastach są punkty colinss w galeriach) z tego względu że w razie reklamacji (niestety dość często się zdarzają) można szybko wymienić a nie czekać na przesyłkę i wracać do palenia. Jest tez forum e-papierosów:
http://papierosyforum.pl/index.php tam znajdziecie raczej wszystko na ich temat, porównania, filmiki, adresy sklepów, porady itd. Polecam e-palenie bo naprawdę warto!