Wróć   polish:Elite:board > komunikacja > komórki > Co wybrać - opinie i porady
Odpowiedz
 
LinkBack Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat Wygląd

  #1 (permalink)  
Stare 06.11.2012, 16:32
Member
 
Zarejestrowany: Feb 2012
Postów: 47
Postów w giełdzie: 0
Domyślnie [TELEFON] Który z dwóch? Samsung G. Ace vs LG Swift L5

Witam.
Mam problem z wyborem telefonu (do 650zł). Znalazłem 2 które wydają mi się być niezłe w tym przedziale cenowym. A są to:
LG Swift L5,
Samsung Galaxy Ace.

Szukałem telefonu z wyświetlaczem ponad 3.2" i oczywiście Androidem. Jestem dość mocno przekonany do LG, ale bardzo dużo osób skarży się na ekran (rozdzielczość i kąty widzenia). Nie wiem, który wybrać więc, który polecacie (i najlepiej czemu?)?

Z góry dzięki ;D

  #2 (permalink)  
Stare 09.11.2012, 08:12
Junior Member
 
Zarejestrowany: Sep 2005
Postów: 9
Postów w giełdzie: 0
Domyślnie Odp: [TELEFON] Który z dwóch? Samsung G. Ace vs LG Swift L5

LG Swift L5 miałem w ręce i powiem że niby duży fajny, ale patrząc na ekran to strasznie mała rozdzielczość, jeżeli to Ci nie przeszkadza to telefon w miarę ok.

  #3 (permalink)  
Stare 16.11.2012, 20:33
Member
 
Zarejestrowany: Feb 2012
Postów: 47
Postów w giełdzie: 0
Domyślnie Odp: [TELEFON] Który z dwóch? Samsung G. Ace vs LG Swift L5

Dzięki ;D Chyba wybiore tego lg...

  #4 (permalink)  
Stare 16.11.2012, 21:34
Avatar cocaine01
Senior Member
 
Zarejestrowany: Jun 2009
Skąd: Podlaskie
Postów: 625
Postów w giełdzie: 0
Domyślnie Odp: [TELEFON] Który z dwóch? Samsung G. Ace vs LG Swift L5

Ojojoj, ja bym sie wstrzymał z tym zakupem, i bardzo mocno zastanowil sie nad Sony Ericsson Neo V Lepszy od tych dwoch razem wzietych
3.7 cala ekran, duza rozdzielczość, na L5 bedziesz mial pikseloze, ja na Neo V nie moge sie dojrzeć zadnego piksela, jakbym chcial, to go nie zobacze. Mocniejszy procesor i grafika od tych wymienionych, tamte mają Adreno 200, Neo V ma Adreno 205, ktore jest sporo mocniejsze, GTA III lata jak szalone, inne gry tak samo. Mobile bravia Engine, ktore poprawia kolory zdjec i wideo, wygladają bajecznie. XLoud, zeby glosnik gral jeszcze mocniej, choc jest i tak bardzo mocny! Aparat 5Mpix, lampa blyskowa, zdjecia bardzo dobre, nagrywa filmy w HD. Bardzo fajnie leży w dłoni, jest fajnie wyprofilowany. No nie wiem jak Cie tu jeszcze przekonać, pytaj o co chcesz, bo posiadam ten telefon, i w cenie ~500 zł jest bezkonkurencyjny! Ja proponuje Ci swietny telefon, wybór należy do Ciebie, ale dobrze się zastanow zanim kupisz L5.
Pozdrawiam!


Moze to wygladać ze wciskam po kolei kazdemu tego soniaka, ale bez urazy, ludzie lecą na jakies szmery bajery typu NFC, ekran w ciul duzy, u u, android 4, sraty ******ty i wiele wiecej, poprostu ten telefon to perfekcja (w niektorych egzemplarzach zdarzają sie skrzypiące plastiki boczne, np w moim, ale to tylko w jednym miejscu, i to w takim, gdzie malo przyklada sie reke i jest to prawie nieslyszalne. W nocy, jak jest cicho w domu to owszem slychac troszke, ale za dnia, nic podobnego.
__________________
AMD Phenom x4 965 BE a'ka suszarka AsRock 880GM-LE Tacens Radix IV 450W Goodram 4GB DDr3 1 333 mhz CL9 ASUS Radeon HD6670 DDR5 128bit Seagate Barracuda 250Gb QOLTEC BlackSys 5013L
PS3 CECHK03 80Gb, Dualshock 3, HDMI, Panasonic Viera TX-32LX80PA 32"

  #5 (permalink)  
Stare 16.11.2012, 23:49
Member
 
Zarejestrowany: Feb 2012
Postów: 47
Postów w giełdzie: 0
Domyślnie Odp: [TELEFON] Który z dwóch? Samsung G. Ace vs LG Swift L5

Dzięki za podpowiedź. No fakt jest faktem że pikseloza tam jest ale raczej nie będzie mi to przeszkadzać bo będzie to mój pierwszy smartfon. Grafika fakt też gorsza ale od grania mam komputer. A Neo V mi sie nie podoba. Kształt, profil. I jest nawet chyba jeszcze większy od L5. Zastanawiałem się nad neo v ale nie przekonuje mnie. Mimo wszystko DZIĘKI za odp.

Pozdrawiam ;D

  #6 (permalink)  
Stare 17.11.2012, 23:59
Avatar cocaine01
Senior Member
 
Zarejestrowany: Jun 2009
Skąd: Podlaskie
Postów: 625
Postów w giełdzie: 0
Domyślnie Odp: [TELEFON] Który z dwóch? Samsung G. Ace vs LG Swift L5

Nie wiesz co mowisz Moj pierwszy smartfon to GT540, tak samo sobie myslalem, ma wifi, pixelozy nie bedzie , do grania komputer, ale jednak zmienilem go bardzo szybko. Procesor przy niecie byl za wolny, dlugo sie wczytywaly strony, przewijanie nie bylo za plynne, stary procek i nie mogl obslugiwac niektorych programow dla armv7 np. Teamspeak nie dzialal lub gta 3. Gralem na komputerze, ale na smartfonie tez, nie mozna mowic ze do gier mam komputer, bo to, jest inaczej, nie wiem jak to powiedziec Smartfon ma swoje specyficzne gry, to nie sa typowo komputerowe. na kompie nie sterujesz akcelerometrem, nie macasz ekranu, to po prostu inny wymiar rozrywki ze tak powiem Zobaczysz ze bedziesz gral na tym telefonie, i wtedy poczujesz brak mocy

Tak do wygladu neo v. Jak wchodzila na rynek, to tez mi sie nie podobala, byla wrecz ochydna jak dla mnie, rzygać mi sie chciało jak ją widziałem, ale teraz to nie ma znaczenia, przyzwyczailem sie do tego fona i wygląda jak dla mnie teraz co najmniej swietnie. Na zdjeciach wyglada inaczej niz w "realu", na zdj. wyglada na bardzo zaokrągloną ale jak trzyma sie ja w reku to jest tylko lekko zakrzywiona
__________________
AMD Phenom x4 965 BE a'ka suszarka AsRock 880GM-LE Tacens Radix IV 450W Goodram 4GB DDr3 1 333 mhz CL9 ASUS Radeon HD6670 DDR5 128bit Seagate Barracuda 250Gb QOLTEC BlackSys 5013L
PS3 CECHK03 80Gb, Dualshock 3, HDMI, Panasonic Viera TX-32LX80PA 32"
Odpowiedz

Tagi
galaxy ace, ktory, lg l5, swift, wybrać

Szybka odpowiedź
Antispam, complete the task: 
 
Wiadomość:
Opcje

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BBCode jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony
Trackbacks are Wyłączony
Pingbacks are Wyłączony
Refbacks are Wyłączony


Podobne wątki
Temat Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post/autor
[Telefon] Co wybrać, LG GT540 czy Samsung Wave Y GT-5380 dark.pl Co wybrać - opinie i porady 0 25.01.2012 16:43
[Telefon]Xperia X8 vs LG Swift 540 HyperX Co wybrać - opinie i porady 2 14.01.2012 11:24
Samsung Galaxy S vs LG Swift Black mikołajek1 Co wybrać - opinie i porady 10 03.09.2011 18:04
Samsung Galaxy Mini vs. LG GT540 Swift Piotrek6312 Co wybrać - opinie i porady 3 17.05.2011 11:50
[Samsung Z400]Naprawa, telefon w dwóch częściach maciek1027 komórki 5 28.10.2010 11:47


Wszystkie czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:33.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polskie wsparcie vBulletin
1406828006

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345