Wróć   polish:Elite:board > dyskusja > motoryzacja > opinie i informacje
opinie i informacje ...na temat auta/motocykla/części oraz pomoc przy zakupie, sprowadzeniu

Odpowiedz
 
LinkBack Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat Wygląd

  #1 (permalink)  
Stare 10.09.2008, 18:14
Avatar McR88
Junior Member
 
Zarejestrowany: Feb 2007
Postów: 13
Postów w giełdzie: 0
Domyślnie Yamaha R1 czy R6?

Witam Panowie! Mam problem! Mianowicie zastanawiam się nad kupnem którejś z tych o to pięknych maszyn. Jakie są główne różnice pomiędzy R1, a R6? Silnik i moc oczywiście... Coś poza tym? I czy bawił się ktoś w przerabianie wydechu na ten pod siedzenie? Pozdrawiam!

  #2 (permalink)  
Stare 10.09.2008, 18:21
SpeedLover
 
Zarejestrowany: May 2005
Postów: 2 506
Postów w giełdzie: 0
Domyślnie Odp: Yamaha R1 czy R6?

Po 1. Moc różni się w zależności od rocznika i wersji.
R1: 1000cm3, 150 - 165 - 180 - 189 KM
R6: 600cm3, 120 - 135 KM
Po 2. Podaj ile masz pieniędzy - wtedy można ustalić rocznik.

Po 3 i najważniejsze. Jakie masz doświadczenie z motocyklami?

Jak to nazywasz - wydech pod siedzeniem - w nowej R1 jest seryjny.

Pomiędzy tymi dwoma motocyklami jest duża różnica w jeździe. W R1 jazda jest musi być już w 100% kontrolowana.
__________________
...bo każdy dzień to wyścig...
[؛oƃǝuɹɐuoɾɔɐʇs po ʎzsɾǝıuɾɐɟ ʇsǝɾ doʇdɐl oƃǝzɔɐlp oʇo
180PS || 200PS

  #3 (permalink)  
Stare 16.09.2008, 09:54
Junior Member
 
Zarejestrowany: Sep 2008
Postów: 1
Postów w giełdzie: 0
Domyślnie Odp: Yamaha R1 czy R6?

miałem R6 z 2001 tak na dobry poczatek jezdziłem nią 2 lata teraz mam R1 2007 i jestem bardzo zadowolony
jakie różnice: moim zdaniem R1 rózni sie tym ze ma o wiele bardziej elestyczniejszy silnik od r6. jedziesz sobie z miasta do miasta i nie musisz co chwila redukowac biegu by wyprzedzac, jest to bardzo wygodne.
o wiele łatwiej postawic na koło r1, zwłaszcza z wiekszej predkosci, jesli jestes mniej doswiadczony w jezdzie na 1 kole na r1 bedzie ci łatwiej.
jesli chodzi o porecznosc: nie czuje ze r1 jest jakos masywniejsza, wieksza itp ale to chyba tylko dlatego ze r6 mialem z 2001 a r1 model najnowszy...
pozdro
Odpowiedz

Tagi
yamaha

Szybka odpowiedź
Antispam, complete the task: 
 
Wiadomość:
Opcje

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BBCode jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony
Trackbacks are Wyłączony
Pingbacks are Wyłączony
Refbacks are Wyłączony


Podobne wątki
Temat Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post/autor
Kawasaki honda suzuki czy yamaha Cimont opinie i informacje 13 26.03.2013 16:55
Honda NX Dominator czy Yamaha XTZ Tenere TWzen opinie i informacje 1 27.08.2008 22:23
Yamaha R1 dla doświadczonego - wady/zalety, może co innego? Maciej166 opinie i informacje 1 10.06.2008 14:20
YAMAHA TZR 50 ścigacz czy motorower? totalover problemy 2 08.06.2008 19:56
Czy pogram w STALKER i r6 Vegas raadzio93 problemy techniczne 1 04.06.2007 21:27


Wszystkie czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:59.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polskie wsparcie vBulletin
1419184748

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327