Wróć   polish:Elite:board > dyskusja > motoryzacja > opinie i informacje
opinie i informacje ...na temat auta/motocykla/części oraz pomoc przy zakupie, sprowadzeniu

Odpowiedz
 
LinkBack Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat Wygląd

  #1 (permalink)  
Stare 28.12.2008, 12:59
Junior Member
 
Zarejestrowany: Dec 2008
Postów: 4
Postów w giełdzie: 0
Domyślnie prosze o opinie na temat bmw 320d

Pozdrwiam potrzebuje konkretnych informacjii i opini na temat bmw e46 320d!!
zastanawiam sie nad kupnem tego samochodu tylko nie wiem czy zdecydowac sie na: 1) 320d 136PS lepsze wyposazenie , 2) 320d 150PS rocznik 2002 prawdopodobnie kosztem troszke gorszego wyposazenia, ale podobno (tak wyczytalem gdzies na forum) wersja po pazdzierniku po liftingu jest pozbawiona jakis tam bledow w silniku czy to w ukladzie paliwowym nie wiem czy chodzi o pompe wtryskiwaczy czy cos moze z turbina, 3) 330d 184PS ale wowczas nie wiem chyba musial bym szukac w polsce bo ta akcyza troche jednak miazdzy!!
W sumie fajnie jak by mi ktos wyjasnil dokladnie i konkretnie z tym liftingiem w 2002 roku co dokladnie uleglo zmianie i co w starszych do 2002 roku bylo nie dokonca dopracowane!!!
Ps. Nie ukrywam ze boje sie ze w 136PS bedzie mi brakowac mocy, aktualnie przemieszczam sie a4 110Ps i jest mi juz malo mocy!!
POZdrawiam i z gory dziekuje za POMOC!!!

  #2 (permalink)  
Stare 28.12.2008, 14:40
SpeedLover
 
Zarejestrowany: May 2005
Postów: 2 505
Postów w giełdzie: 0
Domyślnie Odp: prosze o opinie na temat bmw 320d

330d jest autem dużo mocniejszym, będzie znacznie droższe w codziennej eksploatacji. Silnik jest świetny, w sumie nie każdy otrzymuje tytuł silnika roku. Auto ma świetne osiągi (szczególnie E46 z tym silnikiem) i bardzo niskim kosztem możesz przekroczyć 200KM.

Co do różnic między 320d przed i po liftingu. Zdecydowanie szukaj po liftingu kosztem wyposażenia. Auto lepiej się prezentuje a silnik jest praktycznie bez wad. Po liftingu to common rail z pompowtryskami, jest pozbawiony słabych punktów poprzednika.

Zobacz tu:
__________________
...bo każdy dzień to wyścig...
[؛oƃǝuɹɐuoɾɔɐʇs po ʎzsɾǝıuɾɐɟ ʇsǝɾ doʇdɐl oƃǝzɔɐlp oʇo
180PS || 200PS

  #3 (permalink)  
Stare 28.12.2008, 17:14
Junior Member
 
Zarejestrowany: Dec 2008
Postów: 4
Postów w giełdzie: 0
Domyślnie Odp: prosze o opinie na temat bmw 320d

dzieki a wiesz moze jakie slabe punkty ma silnik 320d 136PS?????????

  #4 (permalink)  
Stare 28.12.2008, 20:32
Avatar Gruchowski
CB & Truck Ekspert
 
Zarejestrowany: May 2008
Postów: 222
Postów w giełdzie: 0
Domyślnie Odp: prosze o opinie na temat bmw 320d

Miałem przyjemności zrobić takim samochodem ponad 500km, wersja z Automatem, jechało się świetnie tiptronic działał idealne, naprawdę bardzo miło wspominam to auto.
__________________
Daf XF 95 SC 430 km 05r. + Krone burtówka

  #5 (permalink)  
Stare 28.12.2008, 20:47
Junior Member
 
Zarejestrowany: Dec 2008
Postów: 4
Postów w giełdzie: 0
Domyślnie Odp: prosze o opinie na temat bmw 320d

Ale chwile jakim konkretnie 136 PS czy 150PS ?????

  #6 (permalink)  
Stare 29.12.2008, 15:21
Avatar gigabajtos
Junior Member
 
Zarejestrowany: Aug 2005
Postów: 164
Postów w giełdzie: 4
Domyślnie Odp: prosze o opinie na temat bmw 320d

Lepiej szukać wersji 150 KM, mój ojciec taką posiada, sam był po nią w niemczech i znajomi handlarze wyraźnie doradzali że lepiej brać 150 po lifcie. Na forach bmw przeczytasz to samo

P.S. Skoro BMW coś ulepsza to po coś to robią, ciągle zwiększają moc, zmniejszając w miarę możliwości spalanie i usuwając usterki.

  #7 (permalink)  
Stare 29.12.2008, 20:30
Junior Member
 
Zarejestrowany: Dec 2008
Postów: 4
Postów w giełdzie: 0
Domyślnie Odp: prosze o opinie na temat bmw 320d

Wielkie dzieki chlopaki za odpowiedzi a co do forum na klubie bmw to wlasnie wczoraj tam dotarlem, poczytalem troche i rzeczywiscie to chyba rozsadniejszy wybor bedzie!! Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki za rade!!!!

  #8 (permalink)  
Stare 07.01.2009, 00:02
Member
 
Zarejestrowany: Aug 2008
Postów: 38
Postów w giełdzie: 2
Domyślnie Odp: prosze o opinie na temat bmw 320d

Ja jako zapalony miłośnik - wręcz fanatyk marki BMW, z przykrością muszę wpisać tu moje małe zestawienie opinii:

Diesel:
BMW - Nie
Mercedes - Tak

Benzyna:
BMW - O Taaaakkkkk
Mercedes - Tylko nie to
Odpowiedz

Tagi
320d, bmw, opinie

Szybka odpowiedź
Antispam, complete the task: 
 
Wiadomość:
Opcje

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BBCode jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony
Trackbacks are Wyłączony
Pingbacks are Wyłączony
Refbacks are Wyłączony


Podobne wątki
Temat Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post/autor
Prosze o opinie na temat RAM-u adi1166 archiwum forum sprzęt 1 14.12.2008 11:49
BMW E46 320D - opinie - na co zwracać uwagę przy zakupie Lucky opinie i informacje 3 10.12.2008 22:24
Prosze o opinie na temat sprzetu bodzius15 archiwum forum sprzęt 12 06.12.2008 16:34
Prosze o opinie na temat muzyki Schossow'a:) ooomirtiooo muzyka, koncerty, teatr 3 15.05.2008 15:59


Wszystkie czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:06.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polskie wsparcie vBulletin
1406344006

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345