Wróć   polish:Elite:board > multimedia > gry komputerowe > poradniki i recenzje
poradniki i recenzje Poradniki, tutoriale, przydatne instrukcje, recenzje

Odpowiedz
 
LinkBack Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat Wygląd

  #1 (permalink)  
Stare 02.12.2012, 12:47
Avatar nomad1000
Senior Member
 
Zarejestrowany: Sep 2008
Skąd: peb.pl
Postów: 7 889
Postów w giełdzie: 255
flaga Far Cry 3 - porady na uruchomienie gry / ładowanie bez końca / jak ustawić język PL

Na początek wymagania sprzętowe. I dygresja - nie odpalicie gry na DX11 jeśli wasza karta graficzna nie obsługuje tych bibliotek.

Minimalne wymagania sprzętowe:

Cytat:
  • System operacyjny: Windows XP SP3/ Windows Vista SP2/ Windows 7 SP1/ Windows 8 z najnowszymi aktualizacjami
  • Procesor: Intel Core 2 Duo E6700 lub AMD Athlon 64 X2 6000+
  • Pamięć RAM: 2 GB dla Windows XP / 4 GB dla Windows Vista i nowszych
  • Karta graficzna: zgodna z DirectX 9.0c, posiadająca 512 MB VRAM i sprzętową obsługę Pixel Shader 3.0 (Nvidia GeForce 8800GT lub ATI Radeon HD2900)
  • Karta dźwiękowa: zgodna z DirectX 9.0c
  • Wymagana ilość wolnego miejsca na dysku twardym: 15 GB
Zalecane wymagania sprzętowe:

Cytat:
  • System operacyjny: Windows XP SP3/ Windows Vista SP 2/ Windows 7 SP1/ Windows 8 z najnowszymi aktualizacjami
  • Procesor: Intel Core i3-530 lub AMD Phenom II X2 3,1 GHz
  • Pamięć RAM: 4 GB
  • Karta graficzna: zgodna z DirectX 11, posiadająca 1 GB VRAM i sprzętową obsługę Pixel Shader 5.0 (Nvidia GeForce GTX480 lub AMD Radeon HD5770)
  • Karta dźwiękowa: zgodna z DirectX
  • Wymagana ilość wolnego miejsca na dysku twardym: 17 GB
Wymagane jest szerokopasmowe połączenie z Internetem w celu aktywacji gry oraz rozgrywki wieloosobowej.
Gra obsługuje kontrolery Xbox 360 dla Windows.

Obsługiwane karty graficzne:
ATI Radeon: HD2900 i lepsze, HD3800 i lepsze, HD4xxx, HD5xxx, HD6xxx, HD7xxx
Nvidia GeForce: GeForce 8800GT i lepsze, 9600 i lepsze,, 200, 400, 500, 600

Zintegrowane karty graficzne oraz wersje laptopowe powyższych kart nie są oficjalnie obsługiwane, mimo iż gra może na nich działać poprawnie.

Lista nieobsługiwanych kart graficznych:
ATI Radeon: Serie: 7*, 8*, 9000-9600, x300-x1950, HD2xxx do modelu HD2900, HD3xxx do serii HD3800
Nvidia Geforce: GeForce 2, GeForce 3, GeForce 4, GeForce FX, 6, 7, 8 do modelu 8800GT, 9 do serii 9600
Intel - wszystkie modele
VIA - wszystkie modele
SIS - wszystkie modele
Matrox - wszystkie modele

Far Cry 3 - patch 1.01/patch 1.02/patch 1.03/patch 1.04

http://peb.pl/5826130-post1.html

Jak zablokować grę na firewallu np. "Windows 7 Firewall Control"

Cytat:
Program do pobrania stąd http://www.programosy.pl/program,vista-firewall.html



Powinniście się rozczytać.
Polska wersję gry, a menu w języku angielskim - ROZWIĄZANIE

Cytat:
Opcja 1. Upewnić się, że gra uruchamiana jest FC3Updater.exe
Cytat:
Opcja 2. W pliku GamerProfile.XML, lokalizacja C:\Users\Uzytkownik\Documents\My Games\Far Cry 3 (Windows 7 x64) ma być tak:

Language="Polish"
Cytat:
Opcja 3. Uruchamiać grę poprzez "Far Cry 3 Language Selector.exe" (inaczej przełącznik języków) do pobrania stąd http://peb.pl/5826130-post1.html
Cytat:
Opcja 4. Jeśli zacząłeś grać (menu masz po angielsku i napisy po polsku) poprzez "farcry3.exe", a chcesz mieć menu również po polsku, a po uruchamianiu przez "FC3Updater.exe" nie widzi wcześniejszych zapisów, to uruchamia się poprzez "Far Cry 3 Language Changer" (przełącznik języków w każdym razie) i wtedy zarówno menu jak i napisy są w języku polskim.
Nieskończone ładowanie się gry - ROZWIĄZANIE

Cytat:
1. Gdy gra się wczytuje i nie chce wczytać wciskamy klawisze CTRL+ALT+DEL (albo Uruchom Menadżera zadań)
2. Odszukujemy proces WmiPrvSE.exe
3. Klikamy na niego PPM i zakańczamy proces.
3. Wracamy do naszej gry i cieszymy się wczytaniem do menu.

Gdybyście jednak nie mogli znaleźć w procesach WmiPrvSE.exe sprawdźcie w tej lokalizacji:

Menadżer zadań >wydajność>monitor zasobów>WmiPrvSE
Błąd "Aplikacja nie została właściwie zainicjowana (0xc0000142)" przy włączaniu gry - ROZWIĄZANIE

Cytat:
To chyba głównie XP się tyczy
Dzięki użytkownikowi @vivilivi

1. Montujemy lub wypalamy obraz ISO gry.
2. Instalujemy grę.
3. Instalujemy wszystkie dodatki typu dotNetFramework,VCRedist itp.
4. Instalujemy patcha 1.01
5. Najważniejszy punkt, crack wyłącznie od RELOADED !!! Musimy skopiować z folderu crack do folderu gdzie znajduje się gra ( pliki FC3.dll,orbit_api,uplay_r1_loader.dll,FC3_d3d11.dll ) -
jednak pliku ubiorbitapi_r2_loader.dll nie kopiujemy!!! Musimy go sciągnąć
z cracka od RELOADED z gry Assassins Creed III.
6. No i można już grać

Macie go tutaj od razu, po co cracka całego ściągać

Kod:
http://hostuje.net/file.php?id=8cd2a531598d579f0e44c69447faab4c
Uwaga!!! ESET/NOD32 wykrywa wirusa, ale plik jest czysty, więc dodać do wyjątków czy tam jak :P
Plik odpowiedzialny za ustawienia gry

Cytat:
Jest to GamerProfile.XML, a znajduje się w lokalizacji (Windows 7 x64) C:\Users\Uzytkownik\Documents\My Games\Far Cry 3

W nim możemy przykładowo zmienić tryb uruchamiania gry z DirectX 9 na DirectX 11
Dodanie parametru "offline" do skrótu gry

nfo od RELOADED

Note: While the crack works fine without, we recommend adding the - offline
parameter to your game shortcut, to omit menu items that are not available
anyhow.


Cytat:
np. "C:\Far Cry 3\bin\FC3Updater.exe"
PPM/Własciwosci/Element docelowy (nie wiem gdzie dokładnie)
Cóż więcej sposobów nie znam. Pozdrawiam.

  #2 (permalink)  
Stare 04.12.2012, 01:31
Avatar slawasmaster
Junior Member
 
Zarejestrowany: Sep 2008
Postów: 10
Postów w giełdzie: 0
Domyślnie Odp: Far Cry 3 - porady na uruchomienie gry / ładowanie bez końca / jak ustawić język

"Jest to GamerProfile.XML, a znajduje się w lokalizacji (Windows 7 x64) C:\Users\Uzytkownik\Documents\My Games\Far Cry 3

W nim możemy przykładowo zmienić tryb uruchamiania gry z DirectX 9 na DirectX 11"

Mógłbym prosić o drobną podpowiedź jak to zmienić? Plik odpala się automatycznie w przeglądarce, a edytując notatnikiem można latwo namieszać. Dodam że uruchamiając grę za pomoca "Far Cry 3 Language Selector" po wyborze DX11 gra nie startuje, pozostaje tylko 9.

  #3 (permalink)  
Stare 04.12.2012, 10:28
Moderator
moderator
 
Zarejestrowany: May 2007
Postów: 27 239
Postów w giełdzie: 4 580
Domyślnie Odp: Far Cry 3 - porady na uruchomienie gry / ładowanie bez końca / jak ustawić język

Cytat:
UseD3D11="0" D3D11MultithreadedRendering="0"
tak ustawiasz na dx9 jak sie nie myle
oczywiscie w notatniku i zmieniasz cyferke wiec nie mozesz namieszac

a grafa ci obsluguje dx11 [jak i system] czy moze 10.1dx ?

  #4 (permalink)  
Stare 04.12.2012, 11:58
Avatar slawasmaster
Junior Member
 
Zarejestrowany: Sep 2008
Postów: 10
Postów w giełdzie: 0
Domyślnie Odp: Far Cry 3 - porady na uruchomienie gry / ładowanie bez końca / jak ustawić język

W nocy na anglojęzycznych forach znalazłem że trzeba zmienić cyfrę w "UseD3D11="0"" na "1" ale nie doczytałem już że w "D3D11MultithreadedRendering="0"" Grafika to Geforce 9800 GT 1 giga. Co najdziwniejsze ustawiając wszystkie parametry graficzne na minimum, gra tnie się identycznie jak na maksymalnych. Dodam jeszcze tylko iż mam win 7, athlona 2 X4 2800 i 8 giga ramu więc tego gra nie powinna powalać; podobnie jak grafiki. Hitman NFS Most Wanted 2 i Serious Sam 3 BFE idzie na max i się nawet nie zająknie. Problem FC3 tkwi pewnie w tym nieszczęsnym DX9.

Poprawka. Właśnie doczytałem że moja karta obsługuje tylko DirectX 10.0. Zatem pytanie ulega drobnej zmianie kierunku. Co moge zrobić aby się nie cięło? Grywalność jako taka jest, ale zginąłem już chyba z 50 razy przez chwilowe zamulenie gry... Prbóbowałem z róznymi ustawieniami w opcjach gry i nic nie dawało tak pożądanej poprawy. Dodam że sterowniki grafiki mam zaktualizowane, a wykorzystanie procesora i pamięci podczas gry nie przekracza 40%.

  #5 (permalink)  
Stare 05.12.2012, 18:21
Avatar nomad1000
Senior Member
 
Zarejestrowany: Sep 2008
Skąd: peb.pl
Postów: 7 889
Postów w giełdzie: 255
Domyślnie Odp: Far Cry 3 - porady na uruchomienie gry / ładowanie bez końca / jak ustawić język

Zaktualizowane o kolejnego patcha w wersji 1.02 Może nowy crack niektórym problemy rozwiąże.

  #6 (permalink)  
Stare 06.12.2012, 21:23
Junior Member
 
Zarejestrowany: Jul 2007
Postów: 4
Postów w giełdzie: 0
Domyślnie Odp: Far Cry 3 - porady na uruchomienie gry / ładowanie bez końca / jak ustawić język

Witam gorąco wszystkich i proszę o pomoc dotyczącą działania FAR CRY 3. Przeczytałem wszystkie porady ale niestety wydaję mi się że nie jestem wybitnym specjalistą i nie ogarniam wszystkiego. Posiadam zainstalowaną wersję RELOADED - farcry3_1.01.exe, win 7, GF GTX 460, grę odpalam z pliku FC3Updater. Problemem jest to że w pierwszej rozgrywce ( zbieranie roślin, dziki itp. ) mam informację o ciągłym zapisie/wczytywaniu gry i w momencie niepowodzenia zadania robi się czarny ekran dalej z informacją o zapisie/wczytywaniu gry. Trwa to w nieskończoność przy czym żadne opcje i klawisze nie działają. Po restarcie stan rozgrywki zaczynam ciągle od początku. Mam już dość rozpoczynać wszystko od początku n-ty raz. Dlatego jeżeli istnieje rozwiązanie to proszę o pomoc i cenne uwagi. Mile widziane jasne proste rozwiązanie krok po kroku. Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie porady.

  #7 (permalink)  
Stare 07.12.2012, 09:27
Avatar nomad1000
Senior Member
 
Zarejestrowany: Sep 2008
Skąd: peb.pl
Postów: 7 889
Postów w giełdzie: 255
Domyślnie Odp: Far Cry 3 - porady na uruchomienie gry / ładowanie bez końca / jak ustawić język

Podczas uruchamiania jako administrator/ albo przez plik Language Changer ten problem też występuje?

  #8 (permalink)  
Stare 15.12.2012, 14:03
Junior Member
 
Zarejestrowany: Dec 2012
Postów: 2
Postów w giełdzie: 0
Domyślnie Odp: Far Cry 3 - porady na uruchomienie gry / ładowanie bez końca / jak ustawić język

Witam,mam pewien problem otóż do patcha 1.0.3 gra działała płynnie ba ! nawet przeszedłem połowę gry lecz po tym ostatnim patchu gra zwiesza się na tym ekranie ładowania


Ten trick z wyłączeniem procesu nic nie daje i po powrocie do gry jest tak samo. Czy ktoś mógłby mi jakąś instrukcje jak zainstalować far cry 3 od nowa , czyli kiedy crack update itd. Ponieważ przez tego patcha nie mogę grać Znaczy w sumie znalazłem sposób jak grać na update 1.0.2 otóż gdy się mnie pyta czy chce zainstalować do daje cały czas ''NIE" ale w grze są lagi które do tej pory nie występowały i taka zwiecha na 5-10 sec co pare naście min.

Z góry dzięki za pomoc

  #9 (permalink)  
Stare 16.12.2012, 23:51
Junior Member
 
Zarejestrowany: Jul 2009
Postów: 9
Postów w giełdzie: 0
Domyślnie Odp: Far Cry 3 - porady na uruchomienie gry / ładowanie bez końca / jak ustawić język

witam,

próbowałem już wszystkiego ale nadal nie mogę odpalić gry w dx11,
- od razu odpowiem - tak mam kartę z dx11 (GTX590) win7 x64.
Próbowałem w zasadzie już wszystkiego a jednak zaraz po wybraniu opcji dx11 jest wyświetlana ikonka far cry i na tym koniec - bez żadnego błędu.
1. przeinstalowałem sterowniki (najnowsza beta jak radzili)
2. dx przeinstalowany
3 c++ przeinstalowane
4. wszystkie update zrobione i przetestowane na każdym z osobna.
5. uruchamiałem przez wszystkie dostępne i znane sposoby.
Może ktoś się spotkał z takim problemem? google podpowiedziało mi tylko, że kilka osób ma ten sam problem....
Please help

  #10 (permalink)  
Stare 22.12.2012, 21:00
Avatar nomad1000
Senior Member
 
Zarejestrowany: Sep 2008
Skąd: peb.pl
Postów: 7 889
Postów w giełdzie: 255
Domyślnie Odp: Far Cry 3 - porady na uruchomienie gry / ładowanie bez końca / jak ustawić język

Jak ktoś jest obeznany to przydałaby się instrukcja jak grać z tym uplayem, skoro cracki od RELOADED nie zapisują czy tam co.
Odpowiedz

Tagi
far cry 3 poradnik

Szybka odpowiedź
Antispam, complete the task: 
 
Wiadomość:
Opcje

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BBCode jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony
Trackbacks are Wyłączony
Pingbacks are Wyłączony
Refbacks are Wyłączony


Podobne wątki
Temat Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post/autor
Wiedźmin / witcher PL-DVD [Problemy techniczne] Klarchen problemy techniczne 493 22.07.2011 01:04
Devil may cry 4 [Problemy techniczne] DaroofB-tów problemy techniczne 115 31.07.2010 23:19
GTA EFLC Błąd exe\ładowanie bez końca [RPG] problemy techniczne 7 02.06.2010 22:58
Gothic 3 [bez G3 Zmierzch Bogów][Problemy techniczne] Żerard problemy techniczne 406 19.05.2010 14:02
Godfather 2 - jak ustawić język polski - problem vinnieol problemy techniczne 0 17.08.2009 17:07


Wszystkie czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:19.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polskie wsparcie vBulletin
1414847990

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345