![]() |
![]() |
|
|||||||
![]() |
![]() |
| problemy techniczne - Xbox 360 problemy z konsolami i działaniem gier |
|
|
|
LinkBack | Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat | Wygląd |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
||||
|
lepiej na monitorze crt niż na tv crt na pewno..obraz mniejszy ale HD
![]() |
![]() |
|
|||
|
Ja wczoraj kupiłem Xboxa360 i przed zakupem też czytałem tego typu tematy. Powiem tylko tyle, że teksty typu "jak nie masz HD to nie ma sensu kupować konsoli" to bzdury. Ja mam telewizor Grundiga, który ma jakieś 15 lat, więc chyba nie musze mówić, że nie ma ani płaskiego ekranu, ani 100hz, ani tym bardziej HD (
), a gierki wyglądają jak dla mnie super. Nie mam żadnych czarnych pasów ani innych głupot, o których pisali ludzie na różnych forach |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
Pierwotnie gralem na Thompsonie 32" zwyklym, obecnie na toshibie 47". Na telewizorze crt da sie grac bez problemu (szczegolnie na 100hz). Moze nie w strzelanki (choc tez mozna) ale wyscigi czy fife bez zadnego problemu. Tam gdzie musialem celowac ja osobiscie mialem problemy. Ale najproscie jest popdiac konsole w np. media i sprobowac.
pozdro: aa |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
Cytat:
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
||||
|
crt to 10 razy gorszy obraz
w porowaniu do hd redy albo full hd jak niemasz kasy to musisz sie meczy i wzrok a szczególnie na detalach i literach generalnie crt to jest na odczepke jak ktos kasy niema to cieszy sie tym co ma Ostatnio edytowane przez tomboss77 ; 05.01.2010 o 01:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
||||
|
Ja rok i miesiąc temu kupiłem x-a i przez rok grałem na tv gorszym od twojego a ukonczylem spokojnie 6 Gierek i przyjemność z gry tez była. Teraz po roku uzbieralem kasę na tv full HD 42' i różnica jest w napisach i małych detalach. Jednak liczy się tez odległość od tv bo jak masz HD to nie ma aż takiego znaczenia ale w tym przypadku im dalej siedzisz od tv tym lepiej. Jak masz jakiś monitor z rozdzielką lepsza niż w twoim tv to radzilbym podpiąć pod monitor. I rzeczywiście między tv full HD a monitorem (1680x1050) ne ma aż takiej znacznej różnicy ale na TV się wygodniej gra.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
||||
|
Cytat:
A jak grasz w GTA 4 to dobrze widzisz mapkę? Jak w grze pisze jaki wcisnąć przycisk też pewnie kiepsko, tekst pisany małymi literami też potrafi być na takich telewizorach nieczytelny, zależnie od koloru. Ciekawym doświadczeniem dla mnie było jak kumpel się przesiadł z 24'' calowego CRT-ka na 24'' monitor FullHD. Jak widziałem jak grał na CRT w GTA na multi to szło mu rewelacyjnie walił heady na prawo i lewo, gdy się przesiadł na LCD kompletnie mu nie szło celowanie. Plusem CRT na pewno jest to że aliasing nie doskwiera.
Ostatnio edytowane przez blaze it up ; 05.01.2010 o 10:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
||||
|
Na takim TV jaki opisuje założyciel tematu mapke w GTA4 widać dobrze, napisy od dialogow są czytelne (wręcz dobrze) npisy pod tym jaki przycisk wcisnąć lub co zrobić tez można bez problemu odczytać. Sam ukończyłem GTA IV Lost and Damned bez żadnego problemu z grafa na jeszcze gorszym TV...
|
![]() |
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
| Wygląd | |
|
|