![]() |
![]() |
|
|||||||
![]() |
![]() |
| problemy techniczne - Xbox 360 problemy z konsolami i działaniem gier |
|
|
|
LinkBack | Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat | Wygląd |
![]() |
![]() |
|
|||
|
Mam to już z miesiąc to czyli błąd e65 jak odłączę napęd to xbox się normalnie botuje do menu A jak podłączę napęd to wyskakuje błąd e65 tylko nie wiem cz to kwestia zepsutego napędu czy konsoli bo znalazłem wytłumaczenie błędu
"E65: DVD Drive Error.... Błąd napędu DVD - występuje gdy firmware jest uszkodzony, błędny lub brak kości z fw. Może występować również gdy tacka od napędu nie zamknęła się całkowicie" I tu piszę że występuje gdy firmware jest uszkodzony no to ja nie wiem jak się on mógł sam uszkodzić napęd był przerobiony więc może się tam coś popsuło. Jeszcze jedno "błędny lub brak kości z fw" nie wiem co to oznacza może wy wiecie?? kupować nowy napęd czy nie ? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
Od wczoraj mam ten sam problem:/ podczas reflashu softu z 1.6 na 1.61,dosłownie po udanej weryfikacji zanim zdążyłem nacisnąć "send OUTRO..." koleżka przypadkowo zachaczył kablel zasilający X'a i odłączył zasilanie
( miałem nadzieję,że nic się nie stało,ale po ponownym odpaleniu wyskoczył błąd E65Teraz nie wykrywa napędu w PC'ie,ani w biosie.Niech ktoś pomoże ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
Udało mi się uruchomić napęd w trybie Vendor metodą z do połowy wysuniętą tacką.Program odczytał oprogramowanie i niby jest już iExtreme1.61.Wrzuciłem go jednak ponownie,tak dla pewności.Wszystko przebiegło bez problemów(niby),weryfikacja Ok.
Wysyłam 'Outro/Reset ATA' wyłączam konsole, podłączam ponownie i cały czas świeci zielona dioda w konsoli,ta po środku,tak jakby cały czas napęd był w trybie vendor i po chwili znowu wyskakuje E65 Po podłączeniu do JungleFlasher nie wykrywa napędu.Dopiero jak znowu zastosuje sposób z wysunięta tacką,to włącza się tryb vendor i prawidłowo ładuje INTRO,jak i odczytuje soft. Niby wszystko Ok,a jak odłącze znowu napęd od PC'ta i podłączę w konsoli to po uruchomieniu świeci nadal zielona dioda po środku,jakby nadal był w trybie vendor Czy w momencie kiedy wybieram (Send OUTRO/Reset ATA) to napęd automatycznie powinien wyjść z trybu vendor? Pomóżcie |
![]() |
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
| Wygląd | |
|
|