![]() |
![]() |
|
|||||||
![]() |
![]() |
| Windows 7 problemy, dyskusja, pomoc >>Poradnik Komputerowy<< |
|
|
|
LinkBack | Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat | Wygląd |
![]() |
![]() |
|
|||
|
Wczoraj zrobiłem formata partycji "C:\" - tak po prostu reinstal, z powodu małych problemów. Chodzi tu o grę Far Cry 3. Był on zainstalowany na partycji "E:\" i teraz po formacie nie mogę go w żaden sposób włączyć - odinstalowałem go, ale w "programy i funkcje" nadal jest pokazany z datą instalacji sprzed miesiąca. Przed i po reinstalacji gry wyskakuje błąd "Nie można uruchomić programu, ponieważ na komputerze nie znaleziono MSVCP100.dll..." zainstalowanie , zaktualizowanie biblioteki nie pomaga. Zna ktoś sposób na całkowite pozbycie się Far Cry'a z komputera? Wydaje mi się że to by pomogło
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
Cytat:
-odinstalowałem far cry'a (w programy i funkcje były 2 - poprostu far cry , którego nie da sie odinstalować i "far cry 3 version 5.1") -po odinstalowaniu usunąłem to wszystko z rejestru, uruchomiłem ponownie komputer - i nie było tego którego nie dało się odinstalować -zainstalowałem od nowa i wtedy pojawiły się oba far cry'e więc tak jakby nic sie nie zmieniło, jakieś inne pomysły? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
||||
|
Czy nie jets tak, że instalujesz na innej partycji, a nie na tej systemowej?
Jeśli tak to musisz odinstalowć i usunąć wszystkie katalogi. Zapewne przed formatem rónież była gra zainstalowana na innej partycji. Pobierz >>>Revouninstaller<<< - po pobraniu wypakuj, uruchm go prawoklikem myszy i opcja Uruchm jako administrator - pokaże się lista wszystkich zainstalowanych programów. Zaznacz tą grę i opcja odinstaluj, zaznacz w następnym oknie opcje zaawansowane i kontynuuj. Jak pasek stanu dojdzie do końca klikasz Dalej -> rozpocznie się skanowanie w poszukiwaniu pozostałości - wyskoczy cała lista Rejetru - zaznaczasz wszystko i usuwasz -> klikasz Dalej -> tu znowu się powinny pojawić pliki, również zaznaczasz wszystko i usuwasz. Zamykasz program. Uruchom ponownie i spróbuj zainstalować ponownie grę.
![]() |
![]() |
|
|||
|
Cytat:
Screen Z tym że w "Programy i funkcje" mam far cry'a z nie właściwą datą instalacji dam sobie już spokój. Problem z biblioteką rozwiązany, teraz tylko ten problem do rozwiązania Aplikacja nie została właściwie uruchomiona (0xc000007b), więc już sobie dalej chyba poradze. Co do bibliotek, to musiałem skopiować pliki do %SystemRoot%\SysWoW64 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
||||
|
Spróbuj tak.
Uaktywnij konto admina: W pole wyszukaj wpisz: cmd na liście pokaże się cmd - kliknij prawym myszy i Uruchom jako administrator w weirszu poleceń wpisz: net user administrator /active:yes i kliknij ENTER otrzymasz komunikat o poprawnym wykonaniu polecenia. Zamknij okno i wyloguj się - zaloguj się na konto Administrator. Z jego poziomu odinstaluj grę, ale używając Revouninstaller'a według opisu jaki podałem wyżej. Teraz pobierz >>>jv16 Power Tools Portable<<< - wypakuj i uruchom -> kliknij z lewej Narzędzia rejestru -> z prawej kliknij Znajdź w rejestrze -> wpisz Far Cry 3 i kliknij przycisk Uruchom - program rozpocznie skanownanie rejestru - po zakończeniu zaznacz wszystko i usuń. Uruchom ponownie komputer i spróbuj zainstalować grę. Aby ukryć zpowrotem konto admina tak jak wyżej tylko wpisujesz polecenie: net user administrator /active:no Oczywiście musisz to zrobić ze swojego konta bo jak będziesz zalogowany na adminie to nie deaktywujesz aktualnie używanego konta.
![]() |
![]() |
|
|||
|
Cytat:
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
||||
|
Powiem tak - coś skopałeś przy stawianiu systemu.
Odinstaluj program jakkolwiek chcesz - sformatuj poartycję systemową jakimś programem do partycjonowania i na czystej partycji postaw świerzutki system. NIe ma takiej możliwości, aby po formacie pozostały jakieś wpisy w rejestrze - po instalacji na sformatowanej partycji jest tworzony nowy rejestr, w którym nie ma "odnośników" do programów wcześniej (przed formatem) zainstalowanych.
![]() |
![]() |
|
|||
|
Cytat:
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
||||
|
Dlatego najprostrzym roziwiązaniem i wygląda na to, że najszybszym będzie deinstalacja gry, usunięcie pozostałości z tej drugiej partycji, foramta partycji systemowej i świeżutki system i instalujemy grę.
|
| Tagi |
| błąd, far cry 3 |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
| Wygląd | |
|
|