Witam.
Mam problem z funkcją shift w Windows 7. Mianowicie podczas używania prawego klawisza shift do wpisania w tekście np symbolu @, zamiast wpisu tego symbolu otwiera mi się 2 pozycja na pasku zadań, w moim przypadku jest to gra komputerowa. Jest to dla mnie bardzo uciążliwe podczas pracy na kompie i nigdzie nie mogę znaleźć co jest gdzie przestawione, nawet google nie wynalazł podobnego problemu. Nie mam tego problemu na laptopie służbowym. Lewy klawisz shift funkcjonuje prawidłowo.
Drugi podobny problem to to że podczas naciskania klawisza "q" otwiera mi się przeglądarka chrome. Też nie mogę znaleźć przyczyny. Szukałem i w ustawieniach chrome'a i ułatwień dostępu win7, odznaczałem funkcje klawisze trwałe, nie pomaga nic. Proszę o pomoc.
P.S: Znalazłem podobny problem, tylko pytanie czy jak odpale to mini xp to będę widział wszystkie programy zainstalowane na 7? I jeśli na xp będzie dobrze to gdzie w 7 szukać przyczyny?
http://peb.pl/windows-7/1179907-win7...-sonyvaio.html
EDIT: Problem rozwiązany. Uszkodzony moduł elektroniczny klawiatury który błędnie interpretował niektóre sekwencje klawiszy. Temat do zamknięcia.