![]() |
![]() |
|
|||
|
Witam
Problem jak w temacie... Jak zrobić aby pasek zadań wyglądał "normalnie" jak w poprzednich wersjach tego OS'a, denerwujący jest brak normalnego paska szybkiego uruchamiania oraz uruchamianie np internet explorera też jest nietypowo wyświetlane na pasku zadań, nie mówiąc o ikonach które zwykle są obok zegara, jest na to jakaś rada ? Proszę aby osoby które nie miały styczności z Win 7 nie udzielały się w tym temacie. Pozdrawiam Kamil |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
naciśnij menu start, kliknij prawym, własciwości, pierwsza zakładka Taskbar button: i wybierz środkową opcję (nie wiem jak to po PL jest) albo ostatnią. Różnica jest taka, ze w przedostatniej jesli bedziesz miał bardzo dużo otwartych okien to niektóre zwiną się do kwadracika, a w ostatniej cały czas bedziesz miał rozwinięte.
screen: ![]() A co do ikonek koło zegara, to klikasz na to strzałęczkę obok klawiatury i wybierasz "customize" screen: ![]() Pasek szybkiego uruchamiania także da sie zrobić, ale nie pamiętam dokładnie ja, polecam wejść na forum strony www.windows7.pl Ostatnio edytowane przez marog6 ; 07.05.2009 o 17:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
Cytat:
w każdym razie jest w tym miesjcu: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
Wielkie dzięki Ascarib i margo6 za helpa odnośnie zmniejszenia paska zadań.
Instrukcja jak zrobić Pasek szybkiego uruchamiania w Windows 7 1) Klikamy prawym przyciskiem myszy na pasku zadań i wybieramy => Paski Narzędzi => Nowy Pasek Narzędzi 2) W pasku wklejasz to: %userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch i naciskasz OK 3) Pojawia ci się pasek quicklaunch 4) Teraz naciskasz prawym przyciskiem na pasku zadań i odznacz "Zablokuj pasek zadań" 5) Kliknij prawym na nowym pasku QuickLaunch i odznacz "pokaż tytuł" i "pokaż tekst" 6) Gotowy pasek. Ostatnio edytowane przez mgjk30 ; 19.05.2009 o 22:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
Witam, tak się przyczepię do tego tematu a mianowicie zniknał mi pasek zadań. Chodzi mi o to, że nie mam tam żadnych ikon do niego oraz nie mogę nic przypiąć. Może wiecie jak to zrobić?
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
||||
|
Cytat:
![]() jesli ktos ma wersję angielska to jest spolszczenie do pobrania ze strony microsoftu..jako opcja aktualizacji..większosc jest dobrze spolszczona z mały wyjątkami ale wszak to póki co wersja rc ![]() Ostatnio edytowane przez robert3501 ; 13.06.2009 o 14:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
||||
|
a ja mam problem takowy iż pasek quick launch znika mi za każdym wyłączeniem lub ponownym uruchomieniem windowsa. widziałem że użytkownicy xp eliminowali ten problem poprzez edycję odpowiedniego klucza w rejestrze, jednak w win7 nie mogę owego klucza znaleźć. ktoś ma jakiś pomysł?
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
| Wygląd | |
|
|