![]() |
![]() |
|
|||
|
Windows w menadżerze urządzeń znalazł problem ze sprzętem:
1. Kontroler multimediów audio 2. Kontroler pamięci masowej 3. Nieznane urządzenie 4. Urządzenie wejściowe PCI 1. Posiadam płytę główną Asus P5LD2 z zintegrowaną kartą muzyczną ale mam ją wyłączoną w biosie i wrzuciłem sobie do środka Soundblastera Live. Zgrałem stery z Visty do tego SB live ale i tak nie działają, wyskakuje komunikat: The Windows operating system running on this computer is not supported by this product. Setup will exit. Macie jakiś pomysł to napiszcie. 2. Nie wiem skąd wziąć do tego sterownik 3. Gdy wchodze we właściwości tego to pisze mi coś takiego w lokalizacja: na Kontroler interfejsu LPC Intel(R) 82801GB/GR (rodzina ICH7)- 27B8 zaś w sczegóły pisze wartość: ACPI\ATK0110 *ATK0110 Mówi wam to coś bo mi nie. 4. Gdy wchodze we właściwości tego to pisze mi coś takiego w lokalizacja: Magistrala PCI 1, urządzenie 2, funkcja 1 W szczegóły w okienku wartość pisze: Urządzenie wejściowe PCI Jak macie jakieś pomysły to napiszcie, bo ja za bardzo nie wiem od czego to może być zaś jak kliknołem aby na necie znalazł stery (aktualizuj sterownik opcja) to nic nie znalazł. Aha mam też problem z antywirusem NOD32 jak prubuje zainstalować wersję 64bitową na 32bitową win7 to się nie da zaś jak mam zainstalowaną 32bitową to co komputer uruchomie wyskakuje komunikat : Wybierz opcję dotyczącą oprogramowania antywirusowego i dwie opcje Pobierz inny program antywirusowy w trybie online i pokaż programy antywirusowe na tym komputerze. Tak jakby nie akceptował 32bitowej wersji nod32 co jest dziwne. Ostatnio edytowane przez morisato555 ; 11.08.2009 o 20:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
||||
|
1. nie instaluj sterów przez setup tylko je wypakuj i zainstaluj ręcznie przez menedżer urządzeń
2, 3, 4 - "znikną" jeśli zainstalujesz sterowniki do płyty głównej - spróbuj tych >klik< |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
2,3,4 nie znikły a teraz na dokładke znowu mi pisze ze zostało mi 29 dni do aktywacji windowsa. Dzisiaj go aktywowałem za pomocą tego:
7Loader_Release_5.exe Wybrałem przedstawiciela swojej płyty głównej noi kazał mi zrestartować a po restarcie już mi nie pisało Liczba do aktywacji.... Jeśli chodzi o 2,3,4 i ten link co podałeś to wybrałem sterowniki dla Vista 32bit. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
Witam mam też ten sam problem co użytkownik na początku.
Dopiero zainstalowałem Windows 7 Professional i wykryło ze nie mam paru rzeczy a mianowicie : Kontroler multimediów audio, Kontroler multimediów wideo i urządzenie wejść PCI proszę o pomoc. ps.aha mimo iż nie mam tych urządzeń, dźwięk i filmiki i w ogóle wszystko bez zastrzeżeń działa. Aha mam sterowniki na płycie lecz mi wywala błąd. Proszę o pomoc. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
Jeśli chodzi o sterowniki do SB LIve to pod windows 7 takowych nie ma. Jednak nawet dobrze
bo są lepsze pod wszystkie systemy i pod windows 7 działają znakomicie. Wystarczy wejśc na stronę http://kxproject.com/down.php?language=en ścignąc wersję x86 lub x64. |
![]() |
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
| Wygląd | |
|
|