![]() |
![]() |
|
|||||||
![]() |
![]() |
|
|
|
LinkBack | Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat | Wygląd |
![]() |
![]() |
|
|||
|
Real alternative i dostajesz mpc z kodekami które hula bez problemów pod 7-ką [testowane na 7 pro i ulti x64]
tutaj znajdziesz reala alt
![]() |
![]() |
|
|||
|
też mam ten sam problem na media player classic film w rmvb idzie dobrze ale jak tylko włącze ten sam film w innym progranie np. bestplayer to odrazu przycina, mam zainstalowany k-lite mega pack później zainstalowałem real alternative i też nic to nie dało (posiadam system windows 7 pro), wie ktoś jak rozwiązać ten problem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
Nie do wiary ale właśnie udało mi się rozwiązać ten problem! A mianowiście gdy macie zainstalowany k-lite codec pack to należy wejść w: start->wszystkie programy->k-lite codec pack->configuration->ffdshow video decoder. Gdy otworzy się okno ffdshow video decoder configuration to w kolumnie "Format" trzeba odnaleźć: Real Video 1,2; Real Video 3 i Real Video 4, a następnie w każdym tym formacie w kolumnie "Decoder" zamienić libavcodec na disabled i zatwierdzić przyciskiem OK. Dla pewności radziłbym ponownie uruchomić komputer i powinno być dobrze. Mój system to Windows 7 Pro oraz dodatkowo mam zainstalowany Real Alternative 2.0.1 ale nie wiem czy to musi być, narazie wszystko jest w porządku, więc wole nie ruszać ;] Pozdro
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
Cytat:
Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
ja tam nie instaluje kodeków osobno w najnowszych wersjach, wysraczy wejść w google i wpisać.rmvb i od razu wiesz że należy zainstalować real alternatiwe.
Po problemie. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
Masz rację, a jak jakiś format nie działa to google i szukać tylko do tego formatu. A najlepiej jest istalować za każdym razem te same kodeki
|
![]() |
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
| Wygląd | |
|
|