![]() |
![]() |
|
|||||||
![]() |
![]() |
|
|
|
LinkBack | Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat | Wygląd |
![]() |
![]() |
|
|||
|
Witam ponownie.
Pojawił się u mnie wczoraj dość poważny problem. Hmmm... Opiszę wszystko od czego się zaczęło: Otóż chciałem zainstalować sobie Wiedźmina, co zresztą mi się udało, uaktualniłem go później do Edycji rozszerzonej i do wersji 1.5. I tu zaczynają się problemy. Gdy pierwszy raz go uruchomiłem, już w menu gry pojawiła mi się na ekranie taka jakby siatka (same kropeczki), która miejscami tworzyła czerwone, migające paski. Windows nie wyświetlił żadnego błędu, nie mogłem ani Alt-Tab'ować, ani wyjść poprzez Ctrl+Alt+Del. Zresetowałem kompa i wyświetlił mi się błąd ze sterownikiem Tages. Ściągnąłem z neta nową wersję owego ale nie pomogło. Dowiedziałem się, że z Wieśkiem i Windą 7 są jakieś problemy, więc odinstalowałem grę. I wszystko wydawało się OK. Później włączyłem sobie GTA4, i w momencie, gdy gra się załadowała wystąpiło to samo co w Wiedźminie, z tymże pojawił się BSOD. Na tym niebieskim ekranie przeczytałem, że awaria prawdopodobnie spowodowana jest plikiem nvlddmkm.sys, jednak po przeanalizowaniu pliku minidump przez WinDbg, w raporcie było napisane coś o pliku ntkrnlpa.exe. Od tego momentu podczas każdej próby uruchomienia jakiejkolwiek gry pojawiał się BSOD, czasami również w systemie podczas przeglądania internetu. Kroki, jakie podjąłem to zainstalowanie najnowszych sterów od nVidii, ni pomogło; usunięcie sterów nVidii całkowicie i spróbowanie na tych ściągniętych przez sam system, nie pomogło. Teraz jestem w kropce. Czyżby tylko format pomógł? Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu? A może da coś podmiana tych plików? Pomóżcie, proszę. Mój sprzęt to: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5600+ 2.80 GHz 2x 1GB RAM GeForce 8800GTS 512 MB Zasilacz FEEL 500W OS: Windows 7 Ultimate x86 Dzięki z góry i pozdrawiam. Ostatnio edytowane przez warsiu ; 15.02.2010 o 13:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
Cytat:
jak starsze wersje to juz wogole zlomik wiec tutaj bym sprawdzil na innym zasilaczu poza tym 2gb na win7? troche malo
The Elder Scrolls V: Skyrim Pełne Spolszczenie oraz PROPER launcher by tapek Shogun 2: Total War Update + Total.War.Shogun.2.v1.10.build.4247.300958.Crack.O nly-3DM Wiedźmak 2 PL v1.1 PL ReadNFO [6.26GB] Sid.Meiers.Civilization.V.Update/Crack.1.0.1.511 by Chinese [3DM] Empire Total War PL only,1:1 copy from STEAM, ver-1.5.0.0 1332.21992 by polop |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
O szczegółach tego zasilacza to ja Ci za dużo nie powiem
. Ogólnie chodzi o to, że przed zainstalowaniem i uruchomieniem Wiedźmina wszystko było OK. Żadnego, najmniejszego problemu. Grałem sobie w GTA4, w Call Of Duty MW2 i wszystko pięknie. Sądzę, że na Windowsa 7 x86 2GB RAM wystarcza, w każdym razie nie odczułem większej zmiany w szybkości pracy systemu po zmianie z XP. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
no z takim zasilaczem to sie nie dziwie
![]() to ile masz zajetego ramu przed wlaczeniem gry? nie jakos 1gb ?
The Elder Scrolls V: Skyrim Pełne Spolszczenie oraz PROPER launcher by tapek Shogun 2: Total War Update + Total.War.Shogun.2.v1.10.build.4247.300958.Crack.O nly-3DM Wiedźmak 2 PL v1.1 PL ReadNFO [6.26GB] Sid.Meiers.Civilization.V.Update/Crack.1.0.1.511 by Chinese [3DM] Empire Total War PL only,1:1 copy from STEAM, ver-1.5.0.0 1332.21992 by polop |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
||||
|
Cytat:
Trzeba było pobrać sobie sterowniki archiwalne. Dwie wcześniejsze wersje i sprawdzić. Nvlddmkm.sys to częsty błąd , jak też komunikat: ,,sterownik ekranu przestał odpowiadać ale odzyskał sprawność" w najnowszych sterownikach graficznych Nvidi. Link: Archiwalne sterowniki Nvidia (zaleca się stosowanie sterowników z certyfikatem WHQL) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
| Wygląd | |
|
|