![]() |
![]() |
|
|||||||
![]() |
![]() |
|
|
|
LinkBack | Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat | Wygląd |
![]() |
![]() |
|
|||
|
Witam
Na co dzień korzystam z systemu W7. Zawiera on jakąś usługę, która odpowiada za zatrzymywanie programu, gdy ten przestanie działać i wyświetla komunikat - program przestał działać, wyszukaj rozwiązanie online lub zamknij. Czy jest sposób na wyłączenie tego badziewia? Strasznie mi to przeszkadza,a poza tym programy często nie przestają działać, tylko się przywieszają przez wolna prace komputera,a taki komunikat ciągle wyskakujący jest bardzo uprzykrzający. Jeśli ktoś wie jak całkowicie wyłączyć taki monitoring programów, żeby nie było więcej czegoś takiego, to bardzo proszę o pomoc. Edit: Zauważyłem, że problem dotyczy pliki "werfault.exe" ,ale nie wiem jak go usunąć ;/ Edit: naszperałem się i znalazłem coś takiego: http://www.nirmaltv.com/2008/08/09/h...windows-vista/ dzięki temu ustaliłem, że jest wiele opcji w miejscu na które wskazuje ta strona i chyba wyłączyłem ten system. mam nadzieje,ze mi się nie pojawi więcej okienko "program przestał działać" tak na przyszłość dla innych to podaję, bo ten system jest bardzo wkurzający i tak na prawdę nie ma z niego żadnego pożytku. #edit: działa a raczej "nie działa" ![]() Ostatnio edytowane przez efazeti ; 01.03.2010 o 10:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
Przydało się
w moim przypadku podczas pracy z DVD Lab Pro...A jakby ktoś chciał po polsku od razu, to to idzie tak: "Menu Start" >> "uruchom"(wyszukaj...) >> gpedit.msc [Enter] lewe okienko: Konfiguracja komputera >> Szablony administracyjne >> Składniki systemu Windows >> Raportowanie błędów systemu Windows [kliknąć na to] po kliknięciu na ostatnią pozycję, prawe okienko: Wyłącz funkcję Raportowanie błędów systemu Windows [2x kliknąć] w okienku, które wyskoczy zaznaczyć 'Włączone' i kliknąć OK Gotowe. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
W moim przypadku nie wystarczyło wiec jeszcze wyłączyłem "Wyświetl powiadomienia o błędach" i włączyłem "Zapobiegaj wyświetlaniu interfejsu użytkownika w przypadku wystąpienia błędów krytycznych". Problem z grami i programami rozwiązany. Wielkie THX
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
@dziurka08 Mam pytanie gdzie to zrobiłeś (wyłączyłem "Wyświetl powiadomienia o błędach" i włączyłem "Zapobiegaj wyświetlaniu interfejsu użytkownika w przypadku wystąpienia błędów krytycznych")
Z góry thx |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
Tu masz filmik:http://hotfile.com/dl/105574400/4bbb...u_0001.7z.html
A tak na boku to tylko to pozwala wyłączyć ten komunikat. Problem występuje rzadziej po wyłączeniu. Jeszcze znalazłem taki post w którym pisze że jest to wina dźwięku :Start-->Panel Sterowania-->Dźwięk-->Odtwarzanie-->Głośniki-->Zaawansowane-->Format Domyślny--> i tam mamy Częstotliwość próbkowania i głębie w bitach.Ja miałem domyślnie ustawione na 24 bitowe 48000 Hz(jakość studyjna) i zmieniłem na 24 bitowe , 96000 Hz(jakość studyjna). Sprawdziłem i okazało się że jest to strzał w dziesiątkę, ale tylko w niektórych grach i programach. Race Driver Grid, MOH już się nie wyłączają, a inne gry już rzadziej. Bluescreen przestał się pojawiać lecz problem dalej jest. Pozostaje mieć nadzieję w Service Pack 1. Mam nadzieję że pomogłem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
Ja też znalazłem ten post z dźwiękiem, ale to nic nie dało (gra: Off-Road Drive: Rajdy Bezdroży 3). Mam nadzieję, że to pomoże
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
Cytat:
Opcje "Wyświetl powiadomienia o błędach" i "Zapobiegaj wyświetlaniu interfejsu użytkownika w przypadku wystąpienia błędów krytycznych" znalazłem w gpedit.msc -> konfiguracja komputera -> szablony administracyjne -> wszystkie ustawienia. Dzięki pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
| Wygląd | |
|
|