![]() |
![]() |
|
|||||||
![]() |
![]() |
|
|
|
LinkBack | Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat | Wygląd |
![]() |
![]() |
|
|||
|
Witam,
Wczoraj wieczorem pokazywalem koledze ze w takim programie o nazwie Sunrise Seven jest mozliwosc odblokowania w Win7 32bit Ulitmate obslugi pamieci ram wiekszej niz 3gb. Program bardzo prosty, uzywalem go od dluzszego czase ale tej opcji nie wlaczalem poniewaz nie potrzebowalem - mam 2gb ramu w laptopie. Chcielismy cos wiecej sie na ten temat dowiedziec wiec zaznaczylem opcje, myslac ze pokaza sie jakies dodatkowe informacje, jednak odrazu program rozpoczal wpisy do rejestru i po paru minutach kazal uruchomic system od nowa. nie chcialem tego robic bo mialem otwarte sporo programow i chcialem dokonczyc projekt przed snem. uruchomilem jeszce raz ten program i odznaczylem ta opcje rozbudowania ramu bo i tak mi to nie bylo potrzebne. cos tam porobil i znow kazal uruchomic system ponownie. dokonczylem prace, wylaczylem kompa, poszedlem spac. wstaje rano wlaczam kompa: startuje win, po paru sek wyskakuje pasek "Trwa ładowanie plikow systemu windows" ktory wczesniej nigdy sie nie pokazywal po czym ekran ladowania taki jak w win vista?! i narzedzie naprawy systemu ktore nie jest w stanie nic zrobic. przywracanie systemu tez nic nie dalo. zauwazylem szperajac przez wiersz polecen ze wszystko co mialem wczesniej na dysku C mam na D a wszystko co na D jest teraz na E. pokazuje mi ze windows jest na dysku lokalnym D. Nie rozumiem co sie stalo, nie mam juz zadnych pomyslow jak to naprawic a nie moge stracic danych z obu dyskow. Prosze o was o jakies propozycje. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
Dzięki za odpowiedz, do tego czasu już musiałem sobie poradzić z tym, jednocześnie nie tracąc danych które miałem na dysku C: nie chodzi tu tylko o dokumenty, pliki ale także niektóre ustawienia i zapamiętane hasła. Z tych rzeczy które mi napisałeś próbowałem wszystkiego, ani przywracanie systemu, ani otworzenie ostatniej dobrej konfiguracji czy tez uruchomienie w trybie awaryjnym, przywracanie rejestru itd aż do konsoli naprawy błędów związanych z uruchamianiem systemu nie pomagało mimo ze komunikaty oznajmiały pozytywne zakończenie działań. Zainstalowałem po prostu jeszcze raz system na tej partycji bez jej formatowania, jednocześnie zachowałem pliki konfiguracyjne z poprzedniego które sobie tylko skopiowałem do nowego. Wg mnie to błąd zrobiłem w tym ze nie uruchomiłem od razu systemu ponownie jak program kazał tylko wcześniej wyłączyłem tą opcję, gdyż nigdzie nie znalazłem jakichkolwiek uwag odnośnie tego programu mimo ze w wielu miejscach jest on polecany. Pozdrawiam serdecznie, dzięki za odpowiedz. Temat uważam za zamknięty.
Ostatnio edytowane przez toobi ; 04.03.2010 o 19:40. |
![]() |
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
| Wygląd | |
|
|