![]() |
![]() |
|
|||
|
Witam dzisiaj zainstalowałem u kumpla win 7 ,po przyjściu do domu skusiłem się i chciałem zainstalować go u siebie, niby wszystko ok,wkładam płytę klikam F12 podczas startu i rusza ,niby wszystko ok ale po chwili ukazuje mi sie niebieski ekran gdzie powinny być pokazane procesy podczas dalszej instalacji (np instalator kopiuje pliki itp) ,ale w tej chwili komputer stanął od czasu do czasu coś tam napęd pochodził, a i lampka od dysku cały czas się świeci bez przerwy...szukałem o tym problemie ale nikt nic konkretnego nie zaproponował, nie wiem co jest... Co do komputera to spełnia wymagania...dysk też jest poprawnie nagrany bo u kumpla zainstalowałem bez problemu a u mnie jakieś fatum,proszę o pomoc,z góry dzięki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
Cytat:
To co radzisz??w ogóle jaka jest różnica między box a OEM?? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
Cytat:
edit: No i nic,podczas instalacji zawiesza sie i koniec ![]() Używaj opcji Edit /efazeti Ostatnio edytowane przez efazeti ; 06.03.2010 o 08:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
||||
|
Hmm... Piszesz coś o Biosie. Jeśli coś w nim zmieniałeś to zresetuj ustawienia biosu zworką albo wyjmij bateryjkę na płycie głównej. Puki co nic mi więcej nie przychodzi do głowy.
Aha, jeszcze istnieje możliwość "uszkodzonego" napędu DVD ale to tylko moja sugestia bo kiedyś na starym kompie miałem coś takiego że napęd wybierał sobie płyty które czytał. Przy niektórych wywalał błędy albo odmawiał odczytu. Poczekajmy na tą nową wersję i "obaczymy" ![]() Spróbuj jeszcze instalacji na jednej kości RAMu. Nie wiem ile i jakie masz kości ale wyjmij jedną i ponów instalację i tak na przemian. Oki to narka ![]()
![]() ![]() AMD Athlon II x2 240 AM3 2,80GHz; MSI K9A2-Neo2 AMD770; Kingston 4BG DDR2; Radeon HD2600XT Sapphire; Seagate 500GB SATA;Qoltec 420W ATX PFC ; Windows 7 Home Premium x64 Ostatnio edytowane przez chudy34 ; 05.03.2010 o 20:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
i Nadal nic,robiłem tak jak mówisz, i doszyłem to czegoś dziwnego, w Biosie przestawiłem na raid zamiast Ide i też nie działało, ale jest jeszcze jedna funkcja AHCI i na tym poszło bez problemów,tylko jest jeden problem, na tym trybie nie można zbytnio dużo robić z dyskiem,ani formatowac ani tworzyć partycji, zresztą przez ten tryb stracilem wszystko na kompie,tylko dlaczego na tym trybie zaczeło działać?? nie wiem
HELP! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
||||
|
Włączenie trybu AHCI w BIOS-ie może spowodować problemy z aktualnie zainstalowanym systemem operacyjnym i w konsekwencji wymusić jego reinstalację. Microsoft Windows XP wymaga dodatkowego sterownika (podanego na przykład z osobnej dyskietki podczas instalacji systemu przy włączonym AHCI). Niepoprawny sterownik lub jego brak może zakończyć się błędem "0x7B BSOD STOP error". Przełączenie do trybu AHCI wymaga uprzedniego wgrania nowych sterowników (jeszcze przed dokonaniem zmian w BIOS-ie). Jeżeli pojawi się błąd 0x7B, zazwyczaj przywrócenie poprzedniego ustawienia w BIOS-ie rozwiązuje problem. Niektóre późniejsze wersje Windows XP zawierają pewną ograniczoną obsługę AHCI/SATA. W systemie Windows Vista sterowniki ATA oraz AHCI są wbudowane w system, więc możliwe jest przełączanie BIOS z trybu ATA na AHCI bez konieczności dodatkowych działań z systemem[5].
wychodzi z tego kolego że musisz znalezć stery do dysku sata |
![]() |
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
| Wygląd | |
|
|