![]() |
![]() |
|
|||
|
witam, kompa mam od koncowki stycznia, praktycznie od samego poczatku sie resetuje, zawiesza (w sluchawkach TRRRRRRRRRRRRRRRR, na ekranie nic sie nie dzieje, klawiatura i mysz nie reaguje), lub robi sie np niebieski lub czarny ekran bez napisow, odruchowo wciskam 'reset', po kilku sekundach komp sie wylacza, a po kilku nastepnych wlacza sie na nowo... podejrzewam, ze to windows lub sterowniki do grafy, bo bez nich tego nie mam, ale sciagalem rozne wersje i ciagle to samo
konfig: intel i5-750 4x 2.66 msi p55-cd53 radeon hd5850 ocz 4 gb platinium low-voltage 1333 ocz modxstream 500w pro prosze o pomoc, pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
mam ten sam problem aa na innych windowsach nie bylo problemu takze na 2 innych kompach po zainstalowaniu windowsa ktora sa niemal nowe rowniez tak robia, wydaje mi sie ze to moze wina lezy po stronie widnowsa... komus jeszcze sie to przytrafia?? sorry za literowki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
||||
|
bercik20 a próbowałeś innych wersji sterowników (chipset, grafika)? Najprościej zacząć od tego.
Mi Win 7 i Vista wieszały się jak u autora gdy kartę dźwiękową umieściłem w trzecim wolnym slocie PCI-E 2.0. Pomogło przełożenie jej do slotu PCI-E x1 , ale wymagało modyfikacji radiatora mosfetu na płycie głównej bo kolidował z kartą. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
Cytat:
sprobuje jeszcze raz przetestowac ram, czym, memtestem? @ artek mam na gwarancji, z formatem sie grzebie sporo czasu, za jakis czas zrobie bo system juz zapchany. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
||||
|
Najlepiej Memtestem. Ściągnij sobie ten obraz: Memtest86 , wypal jako ISO włącz bootowanie z napędu w BIOS. Kości pamięci najlepiej sprawdzać pojedynczo. Sprawdź też dysk czy nie masz bad sektorów np. HdTune zakładka: Error scan.
Jeżeli ten problem występuje od nowości i nie znajdziesz przyczyny to najlepiej oddać go na gwarancję. Co do formata to robiłem u siebie z dziesięć, dwóch systemów Vista , 7 oryginalnych (32 i 64 bit) i pobranych z siec dodatkowo przetestowałem całe archiwum sterowników graficznych , chipsetu , audio i nic to nie dało. Co dziwne na Xp nie było żadnego problemu. Na Viście i 7 po odinstalowaniu antywirusa problem nie ustąpił, ale rzadziej występował ![]() Ostatnio edytowane przez Jasko77 ; 14.03.2010 o 02:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
Witam. Ja mam troszkę inną konfigurację bo: I5-750, GA P55 UD3, BFG GeForce GTX 260, OCZ Modxstream-Pro 600W, WDC WD2500JS (ze starego kompa). Sam składałem wiec postanowiłem zaoszczędzić na ramie i kupiłem 4GB DDR 3 No name. Niby wszystko pasuje do siebie, ale pojawiły się zwisy. Robiłem memtest przez całą noc ok 7 godzin- żadnych błędów, LinX 50 powtórzeń pełnego obciążenia i nic. Po wyłączeniu LinXa troszkę podziałał ochłoną, ruszyłem myszka i zawias. Średnio co 20 minut je łapałem. Zmieniłem RAM na Kingston i po problemie. Już prawie miesiąc żadnych dziwnych zachowań, może po za zacinającą się myszką ale to chyba wina gryzonia bo inna działa bez problemu, choć moja na innym sprzęcie tez nie sprawia kłopotów.
Tak wiec u mnie problemem był RAM, ale Twój nie jest jakiś no name. Spróbuj zmienić na inny i zobacz jaka będzie reakcja |
![]() |
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
| Wygląd | |
|
|