![]() |
![]() |
|
|||
|
Na laptopie od nowości mam Windowsa Viste. Zainstalowana jest na partycji C. Wszelkie programy instaluję właśnie na niej, a wszystkie pliki mam na D po to, żeby w razie konieczności reinstalacji systemu zachowały mi się dane. Niedawno zainstalowałem Windowsa 7 (nielegalnego) ale na partycji D (bo na jednej się nie da - to nie ubuntu). Chcę pozbyć się Windowsa 7 zachowując dane i vistę ( mam tylko recovery disc, więc musi zostać bo jest oryginał) tylko nie mam pojęcie jak to zrobić! Jeśli zrobię reinstalację z poziomu Win 7 przerzucając dane na dysk C to czy on mi się nie sformatuje? mógłbym władować dane na jakiś dysk w sieci ale jest ich ok 100 GB więc będzie trwać to dosłownie wieczność! Liczę na pomoc, nie wiem co mam robić! Może da się w jakiś sposób odinstalować tylko Siódemke nie dokonując reinstalacji?
Głównym celem jest reinstalacja Visty, instalacja Siódemki i działanie na niej. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
| No może i lepiej masz rację ale jak on ma dużo waznych rzeczy? na tym systemowym D:/ to kijowo dobrze kolega wyżej mu radzi
linijke znajdziesz poprzez wpisanie start/uruchom/msconfig/klikając na drugą zakładkę ,,rozruch" weź na tą co napisane jest coś tam Windows XP D:" i po prostu niżej się zapali opcja usuń weź usuń i na koniec zastosuj bądź odrazu OK | znalazłem ten wpis na innym forum. wykonywalne, ale teraz mam pytanie: czy to tak po prostu się to wszystko usuwa tak jakby nigdy tego systemu nie było? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
||||
|
tutaj masz podobny problem, poczytaj
http://peb.pl/windows-7/749205-usuwa...spod-win7.html |
![]() |
![]() |
|