![]() |
![]() |
|
|||||||
![]() |
![]() |
| Windows 8 problemy, dyskusja, pomoc >>Poradnik Komputerowy<< |
|
|
|
LinkBack | Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat | Wygląd |
![]() |
![]() |
|
|||
|
Może się czepiam, ale zwróciłem uwagę na pewna nieścisłość i może ktoś będzie mi w stanie to wyjaśnić.
Otóż przeczytałem kilka artykułów poświęconych SmartScreen w W8 oraz instrukcję jak to wyłączyć: http://centrumwindows.net/porady/jak...en-w-windows-8 I wszystko fajnie, można wyłączyć, ale w trzecim screenie w w/w instrukcji jest napisane: "Co chcesz zrobić z nierozpoznanymi aplikacjami" Czy oznacza to, iż jak uruchomię aplikację znaną to informacja zostanie wysłana bez względu na to, że SmartScreen jest wyłączony? I jak zdefiniować sam termin "aplikacja znana"? Znana - ogólnodostępna, komercyjna? Czy znana bo już trafiła na listę MS gdyż została przesłana przez SmartScreen(y) innych użytkowników? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
Żeby nie wysyłać informacji o tym co instaluję.
Póki co nic nie chce wyłączać. W związku z planowaną przesiadka na W8 czytam sobie różne informacje na temat systemu i jestem ciekaw czy tylko ja tak to rozumiem. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
Dziękuję za wyjaśnienie.
Odnoszę jednak wrażenie że nie do końca się rozumiemy. Co to jest SmartScreen i jak działa wiem. Sednem mojego postu, być może zbyt długiego i przez to niejasnego, jest pewna logiczna nieścisłość dotycząca wyłączania usługi, czyli stanu kiedy usługa rzekomo nie działa. Mianowicie ja to widzę, być może błędnie i stąd post,tak: Zaznaczam w usłudze opcje "Nie rób nic (wyłącz SmartScreen)" - czyli usługa powinna być wyłączona. Opcje tą jednak zaznaczam w oknie o nazwie: "Co chcesz zrobić z nierozpoznanymi aplikacjami" "Nierozpoznanymi" - tzn takimi, które nie zostały rozpoznane, a zatem proces weryfikacji czy aplikacja jest znana czy nie musiał być przeprowadzony, ergo - informacja musiała zostać wysłana, bo dopiero na jej podstawie można stwierdzić czy aplikacja jest znana czy nie, i jeżeli została zaznaczona opcja "Nie rób nic" - nic nie robić. Ale informacja tak czy siak jest wysyłana. Chyba że jest jakiś błąd w moim rozumowaniu. Odnośnie tworzenia listy. MS twierdzi że dane i owszem są usuwane, ale nie zaraz po weryfikacji, a okresowo. Tzn że przez jakiś, niesprecyzowany okres dane jednak są przechowywane. Inna sprawa czy okres ten to godzina, rok czy może "do momentu wyczerpania się miejsca na serwerze... ![]() |
![]() |
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
| Wygląd | |
|
|